1.Unde te adresezi pentru a infiinta o microintreprindere?

La ONRC  .

2.Care sunt documentele necesare?

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării societăţii în nume colectiv, in comandită simplă şi cu răspundere limitată

 

3.Ce este sediul social?

Sediul social este adresa la care poti sa desfasori activitatea societatii. Aceasta adresa poate sa ramana doar o adresa de corespondenta pentru institutiile statului, pentru eventuale controale, dar si pentru clienti sau  furnizori.

Mai simplu spus, poti considera ca sediul social este „domiciliul firmei” tale.

 

4.Unde poate fi stabilit sediul social?

Sediul social poate fi stabilit la:

  1. adresa proprie, a unei cunostinte, a unei rude; poate fi vorba despre un  apartament, o casa sau un depozit;
  2. un spatiu inchiriat – depozit, magazin;
  3. sediul unui avocat.

 

5.Ce inseamna autorizarea activitatii la terti?

Autorizarea activitatii la terti inseamna ca declari faptul ca nu vei activa la o adresa fizica, ci ca vei desfasura orice activitate la beneficiar, pe teren, la clienti, etc.

 

6.Ce inseamna specimen de semnatura, declaratie de asociat in cazul infiintarii unui SRL?

  • Specimenul de semnatura se obtine de catre administratorul/ administratorii societatii si poate fi dat in fata notarului (contra cost) sau direct la Registrul Comertului (gratuit), cand se depune dosarul.
  • Declaratia de asociat este declaratia pe propria raspundere care atesta ca asociatul indeplineste conditiile legale pentru inregistrarea societatii in Romania. Aceasta declaratie poate fi data in fata unui notar public (contra cost).

 

7.Ce este un certificat constatator?

  • Un certificat constatator este acel document care insoteste Rezolutia de inregistrarea a unei firme sau orice modificare la ONRC (autorizare de activitati, schimbare sediu, deschidere punct de lucru, etc.) ale respectivei enitati.
  • De fiecare data cand apar modificari in organizarea societatii, se vor inregistra mentiuni. Certificatul constatator se depune in original cu dosarul mentiunii si se va emite un alt certificat, actualizat, odata cu noile modificari pe microintreprindere.

 

8.Un asociat SRL trebuie sa fie angajat al firmei sale?

Nu.  Administratorul poate lucra in microintreprindere si fara a fi angajat cu contract de munca.

 

Poti gasi si alte informatii aici:

Administrator de societate – informatii utile

Salariul in 2020. Intrebari si raspunsuri