„Cartea de față conține adevăruri esențiale despre natura umană pe care, de obicei, le regăsim doar în literatură. După ce o veți citi veți simți nu numai că îl înțelegeți pe Covey, dar și că el v-a înțeles!“ – Orson Scott Cardcâștigător al premiilor Hugo și Nebula

Stephen R. Covey a studiat principiile dupa care se ghideaza oamenii de succes si le-a integrat intr-un program cuprinzator, dar usor de parcurs. A creat astfel un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente in viata de familie, in afaceri si in societate, in general. Cele 7 deprinderi formulate in urma a zeci de ani de experienta si cercetare ii deosebesc pe cei fericiti, impliniti si sanatosi de cei care sunt supusi esecului. Albert Einstein observa: „Problemele insemnate cu care ne confruntam nu pot fi rezolvate la acelasi nivel de gandire cu cel in care ne aflam cand le-am creat“. Din acest punct de vedere, Covey considera ca noi si numai noi putem sa ne declansam procesul de autoperfectionare. Avem nevoie de alt nivel, un nivel mai profund de gandire pentru a rezolva dificultatile cu radacini adanci. Acest nou nivel de gandire constituie subiectul prezentei lucrari.

Cele sapte deprinderi se bazeaza pe un proces continuu de maturizare, de la dependenta la independenta si de la independenta la interdependenta.

<<Dependenta este paradigma lui TU – Tu ai grija de mine, Tu trebuie sa te zbati pentru mine, Tu n-ai reusit, Tu esti de vina.

Independenta este paradigma lui EU – Eu pot, Eu sunt responsabil, Eu ma incred in fortele mele, EU pot decide.

Interdependenta este paradigma lui NOI – Noi putem, Noi cooperam, Noi ne putem uni talentele si competentele si crea laolalta un lucru de amploare.

Pentru a obtine ceea ce doresc, persoanele dependente au nevoie de altii. Cele independente obtin ceea ce-si doresc prin propriile lor eforturi. Cele interdependente isi unesc eforturile pentru a-si mari sansele de succes.>>

Pornind de aici, veti descopri cele sapte deprinderi si, la final, a opta deprindere:

Gaseste-ti vocea si inspira-i pe ceilalti pentru a si-o gasi pe a lor!

La orice pagina te-ai afla, poti gasi ceva util. Recomand cu caldura!