1. Rezultatul impozabil este diferența dintre venitul brut și cheltuielile deductibile, efectuate în scopul desfasurarii activitatii.

  2. Impozitul se calculeaza aplicand procentul de  10% la rezultatul impozabil.

  3. PFA care determina venitul anual în sistem real are obligația să completeze Registrul de evidență fiscală, în vederea stabilirii venitului net anual.

  4. Cheltuielile sunt deductibile daca sunt efectuate in scopul desfasurarii activitatii, sunt justificate prin documente si sunt cuprinse în cheltuielile exercițiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.

  5. Cheltuieli cu salariile și cele asimilate salariilor sunt considerate cheltuieli deductibile.

  6. Donatiile de orice fel sunt cheltuieli nedeductibile.

  7. CASS nu este o cheltuiala deductibila.

  8. CAS nu este o cheltuiala deductibila. Deducerea acestei cheltuieli se efectuează la recalcularea venitului net anual/pierderii nete anuale, in cadrul declaratiei unice.

  9. Primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al persoanei fizice, sunt deductibile in limita echivalentului în lei a 400 euro anual.

  10. Contribuțiile la fonduri de pensii facultative, potrivit Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, și cele reprezentând contribuții la schemele de pensii facultative, plătite în scopul personal al contribuabilului,  sunt deductibile în limita echivalentului în lei a 400 euro anual.

Alte informatii utile:

Imobilizari – informatii minime

Obiecte de inventar – informatii minime

PFA – cheltuieli legate de masina

PFA – cheltuieli de protocol